Şase sălăjeni, un bărbat şi cinci femei, vor să-şi găsească jumătatea apelând la serviciile unui site matrimonial sută la sută ortodox. Pe site-ul www.cetatea–crestina.org au intrat sălăjenii care vor un partener de viaţă ortodox, opozant al ecumenismului şi care nu ascultă manele.
Cinci femei şi un bărbat din judeţul Sălaj şi-au creat conturi pe site-ul www.cetatea–crestina.org, unde îşi caută un partener de viaţă, care să corespundă, în primul rând, din punct de vedere religios. Astfel, site-ul este dedicat numai credincioşilor ortodocşi, opozanţi ai ecumenisnului şi care merg cât pot de des la biserică. „Suntem un grup restrâns de creştini ortodocşi care dorim să sprijinim întemeierea familiilor creştine. Este foarte important, mai ales pentru buna educaţie a copiilor, ca ambii soţi sş fie creştini ortodocşi, preferabil practicanţi. Sunt tot mai puţine familii de acest fel, din păcate, ceea ce este grav”, se prezintă administratorii site-ul matrimonial creştin ortodox.
Criterii de căutare pentru partenerul ortodox
Cei care îşi creează cont pe www.cetatea-crestina.org trebuie să îşi facă şi o scurtă autoprezentare. Daniela de 35 de ani din Zalău, spre exemplu, spune potenţialilor parteneri că participă des la liturghie, nu ascultă manele şi că este o femeie sinceră, timidă şi cu bun simţ. Daniela îşi doreşte să găsească pe site-ul de matrimoniale „un bărbat de treabă, cu frică de Dumnezeu”.
Singurul bărbat creştin ortodox din Sălaj, care îşi caută jumătatea habotnică on line, este Dan, un bărbat de 30 de ani, căruia nu-i plac manelele şi se autodeclară opozant al ecumenismului (mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine). Dan şi-a postat anunţul la finele anului 2010 şi s-ar putea să fi avut succes deoarece pare a fi „partidă bună”, conform cerinţelor site-ului - este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, iar anul trecut era profesor de religie. În privinţa pretenţiilor faţă de viitoarea parteneră, Dan nu a dat prea multe detalii, precizând doar că îşi doreşte să găsească „o persoană specială”.
Biserica nu este de acord cu aceste practici
Adrian Onica, secretarul Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, susţine că Biserica dezavuează astfel de practici şi nu le recomandă credincioşilor să folosească serviciile unor astfel de site-uri. „Nu aceasta este calea firească pentru căsătorie. Acel site nu a apărut şi nu are binecuvântarea Bisericii Ortodoxe”, a explicat Adrian Onica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu